Belföld

Munkácsy Mihály is ott lesz a SZIN-en

Nagyot kortyolhatnak a kultúrából idén a SZIN-ezők: a Móra Ferenc Múzeum áttelepül a Tisza másik oldalára, és bemutatkozik a Szegedi Ifjúsági Napokon.

A Móra Ferenc Múzeum idén nem csak a „túloldalról” hallgatja a Szegedi Ifjúsági Napok programjait, hanem a fesztivál részesévé is válik: augusztus 22. és 26. között a Tisza újszegedi oldalán várja a kultúrára szomjazó SZIN-ezőket. A Kultúrpalota sátrában bárkiből Munkácsy válhat: ecsetet és palettát ragadhat, és Munkácsy alkotásának reprója előtt fotóztathatja le magát.

A kihívásokra vágyó fesztiválozókat különböző ügyességi játékok várják, emellett megismerhetik Munkácsy életének kevésbé ismert, megdöbbentő részleteit, tudásukat pedig Munkácsy-kvízzel és élőszereplős társasjátékkal tehetik próbára. A legügyesebb játékosokat „munkácsys” ajándékok és ingyen belépők várják.

A Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt a SZIN-es karszalaggal érkezők kedvezményesen, 690 Ft-ért tekinthetik meg a Móra-múzeum nagyszabású Munkácsy-kiállítását, melyen az Ásító inast és a monumentális méretű Golgotát is megcsodálhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik