Belföld

Ezért maradt le Orbán a zászlófelvonásról

Orbán Viktor (Orbán Viktor)
Orbán Viktor (Orbán Viktor)

A kormányfő az irodájában gyerekekkel beszélgetett – írja a Bors.

Először fordult elő, hogy Orbán Viktor nem vett részt miniszterelnökként az augusztus 20-i zászlófelvonáson. A kormányfő korábban szinte egyetlen ünnepet sem hagyott ki, így a lap szerint most igen feltűnő volt a hiánya. A dísztribünön a közjogi méltóságok közül csak Áder János köztársasági elnök volt jelen, Kövér László házelnök sem mutatkozott a Parlament előtti ünnepségen.

Áder mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Hende Csaba honvédelmi és Pintér Sándor belügyminiszter vett részt a tisztavatáson. Orbán és Kövér később megjelent az állami kitüntetések parlamenti átadásán, ahol gratuláltak a kitüntetetteknek, de beszédet itt is csak a házelnök mondott. A miniszterelnök jókedvűnek és kipihentnek tűnt többhetes szabadsága után.(Nézze meg, hol pihent Orbán Viktor!)

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a lap érdeklődésére elmondta: Orbán Viktor az ünnep alkalmából hétfő reggel vendégeket fogadott a hivatalában. Elsőként magyar származású amerikai és kanadai fiatalokkal beszélgetett dolgozószobájában, majd III. Teofilosz jeruzsálemi ortodox patriarchával tárgyalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik