Belföld

Ünnepségek és programok megyeszerte augusztus 20-án

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ópusztaszer, ópusztaszeri nemzeti történeti emlékpark, )
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ópusztaszer, ópusztaszeri nemzeti történeti emlékpark, )

Megyei ízek vására és középkori haditorna is várja a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Az ünnepségen beszédet mond B. Nagy László kormánymegbízott, Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke pedig átadja a Csongrád Megyei Önkormányzat idei elismeréseit. A hagyományoknak megfelelően lesz kenyérszentelés és útjára indul a IV. Béla emléktúra 15 fős lovascsapata, akik Ópusztaszerről egyenesen Splitbe viszik a jövő évi Nyeregszemlére szóló meghívót az ottani lovasoknak.

Hódmezővásárhelyen borfesztivállal, szentmisével, gyerekműsorral és színházi produkciókkal várják a látogatókat. Többek között fellép Dolhai Attila és a Gypsyland, a Budapesti Operettszínház művészei pedig egy gálaműsorral készülnek. Az augusztus 20-ai programokat tűzijáték zárja. Makón kirakodó vásárral, szentmisével és térzenével köszöntik államalapító Szent István ünnepét. A városban fúvószenekari találkozót, sportversenyeket rendeznek, és ma nyílik kiállítás a Marosmenti Művésztelep alkotóinak munkáiból. A nap este 10 órakor tűzijátékkal fejeződik be.

Szentesen ünnepi kenyérszentelés, kenyéráldás és musical műsor szerepel az augusztus 20-ai ünnepi műsorban. Emellett Kormorán koncert is várja a szórakozni vágyókat, de megrendezik a hagyományos Szárnyas Napok és Sörfesztivál programjait is, és a nap végén nem maradhat el a tűzijáték sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik