Belföld

Milliárdos fejlesztés Dunakilitin

A Veritas Kft. Dunakilitin; az európai autóipar számára üzemanyag vezetékrendszereket gyárt.

A társaság 2012-ben mintegy 10 százalékkal növeli termelését, s a tavalyival megegyező, 10,5 milliárd forintos árbevétellel számol. A jelenleg folyó milliárdos beruházás keretében gépeket, berendezések, új technológiákat vásárolnak, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az autóipar folyamatosan megújuló igényei szerinti termékeket tudjanak gyártani. A német Veritas AG 100 százalékos leányvállalata elsősorban a Volkswagen csoportnak és a BMW-nek szállítja az üzemanyag rendszereket.

A beruházások folyamatosak, amelyeket az tesz szükségessé, hogy a három-öt év alatt kifut egy-egy termék, s helyettük újak kerülnek a gyártmányskálába – mondta az ügyvezető.

Az 1.200 munkatársat foglalkoztató társaság bérmunkát végez az anyavállalatnak, tevékenysége nyereséges. Az esetenként hiányzó munkáslétszámot bérbevett dolgozókkal pótolni tudják, nagyobb gondot jelent viszont, hogy nehezen találnak felsőfokú műszaki végzettségű szakembereket, akikre egyebek között a gyártási folyamat fejlesztésben szükség lenne – mondta Jáger Tibor ügyvezető. 

A német Veritas csoport éves árbevétele 600 millió euró, amelynek 36-38 százalékát a Dunakilitin működő kft. adja. A magyarországi társaság a csoport legnagyobb termelőüzeme.

A Veritas konszern autóipari beszállító, nyolc országban több mint 5.000 dolgozót foglalkoztat, főbb gyártmányai az üzemanyag rendszerek, továbbá a turbócsövek és a fröccsöntött termékek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik