Belföld

Az MSZP tortát olvas Orbán fejére

torta (torta)
torta (torta)

A szocialisták gazdaságpolitikusa, Józsa István a kormány gazdaságpolitikáját ekézte.

Az MSZP szerint kisebb és drágább kenyeret kap az ország augusztus huszadikára az “Európával hadban álló kormánytól”, hiszen a statisztikai mutatók gazdasági recesszióról és rendkívül magas inflációról tanúskodnak.

Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt erről szombaton, hangsúlyozva, hogy Matolcsy György gazdaságpolitikáját, a “matolcsyzmust” súlyos felelősség terheli a jelenlegi rossz helyzet kialakulásáért.

Úgy vélte, a nemzetgazdasági miniszter “extra adóemeléseinek” tudható be egyebek mellett a magas pénzromlás negyven százaléka. Az ellenzéki politikus szerint e nélkül az ország már az uniós célnak megfelelő, 3,5 százalékos infláció környékén teljesítene.

Józsa István felidézte Orbán Viktor ellenzékben tett nyilatkozatát, miszerint nem azon kell vitatkozni, hány szeletre vágjuk a kis tortát, hanem azt kellene elérni, hogy nagyobb tortát süthessünk. Az MSZP szerint ehhez új kormányra, gazdaságpolitikai fordulatra, de mindenekelőtt Matolcsy György menesztésére lenne szükség. “A végső ünnepi megoldás” pedig 2014-ben jöhet el, amikor végre egy a nemzetközi bizalmat is visszanyerő új kabinet állhat fel” – mondta Józsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik