Belföld

Pazar lakomával és koncertekkel rajtol az ünnep

keresztes-ildiko(5)(430x286)(1).jpg (keresztes ildikó)
keresztes-ildiko(5)(430x286)(1).jpg (keresztes ildikó)

Minőségi magyar termékeket, hagyományos nemzeti ételeket és italokat kóstolhatnak a Duna-partra látogatók augusztus 19-én és 20-án.

A nagy sikerre való tekintettel idén is konyhaművészeti remekekkel, zamatos gyümölcsökkel, sajt-különlegességekkel, ízletes kenyerekkel, mennyei édességekkel, különleges biotermékekkel, italok széles kínálatával és más érdekességekkel várnak mindenkit a Magyar Ízek Utcáján az ünnep előestéjén.

Az ország leghosszabb gasztronómiai-sétányának különlegességét az adja, hogy az idelátogató vendégek kizárólag olyan termékeket találhatnak a standokon, amelyek alapanyagukban, elkészítésükben, hagyományukban vagy újragondolásukban a magyar gasztronómia büszkeségei.

Az érdeklődők Magyarország Tortája mellett idén először Magyarország Cukormentes Tortáját és az Év Fagylaltját is megkóstolhatják, valamint rendhagyó vállalkozásként a Doszpod Cukrászda elkészíti Magyarország leghosszabb egybesütött rétesét.

A Magyar Ízek Utcájának kiállítói között „mini háztáji” termékeivel a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány, illetve az általa támogatott családok is megjelennek.

A sétányon a Magyar Vöröskereszt véradó busza is jelen lesz. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya, valamint TAJ kártya szükséges!

Szabadtéri koncertek és utcabál

Az ünnep előestéjének remek hangulatáról szabadtéri koncertekkel gondoskodnak a szervezők. A Clark Ádám téren este nyolc órától fellép a Keresztes Ildikó Band, a Mókus és Fabula Rasa, Ferenczi György és a Rackajam, míg a Bem téren a The Silver Shine, Odett, és a Mystery Gang szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A fellépőkrőll bővebben itt olvashat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik