Belföld

Ünnep afrikai hőségben

kanikula(1)(960x640)(3).jpg (kánikula)
kanikula(1)(960x640)(3).jpg (kánikula)

Az egész országban harminc fok felett lesz a hőmérséklet augusztus 20-án. Napos, száraz időre készülhetünk.

Az augusztus 20-i állami ünnepi rendezvények idején igazi kánikula várható, országszerte 32-35 fok lesz, túlnyomóan derült lesz az idő, záport, esetleg zivatart okozó hidegfront csak kedden súrolja majd az országot – mondta Bonta Imre, az Országos Meteorológiai Szolgálat Előrejelzési Főosztályának vezetője pénteken az MTI-nek.

Az előrejelzés szerint vasárnap is többnyire derült, napos idő várható, csapadék nélkül. A szél erőssége is csak mérsékelt lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12 és 18 fok között valószínű, a délután órákban 28-33 fokig melegedhet az idő.

Bonta Imre kifejtette: hétfőn napos, meleg idő várható. A délnyugatias szél is csak néha élénkülhet meg. A hajnali órákban országszerte 13-19, Budapesten 17 Celsius-fok várható. Délutánra országszerte 32-35, Budapesten 34 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Kedden súrolhatja az országot egy hidegfront, amelynek következtében északon lehet néhol zápor, zivatar. Ezzel együtt a hőség fokozódik, szerdán és csütörtökön már 34-38 fokig emelkedhet a hőmérséklet – mondta Bonta Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik