Belföld

Hamarosan bringázhatunk Szeged és Bordány közt

A remények szerint a szeptemberi autómentes napon már kipróbálhatjuk az épülő kerékpárutat.

A Bordányt Szegeddel összekötő kerékpárút bordányi szakaszán már a zúzott követ terítik, tömörítik a munkagépek – értesítette a Szeged24-et Bordány alpolgármestere. Kiss-Patik Péter közölte: a két méter széles kerékpárutat szeptember végén adják át a forgalomnak.

Az alpolgármester arról is beszámolt: a korábbi terveken kis mértékben módosítottak, mert az útba eső távközlési oszlopok áthelyezése nagyon megdrágította volna a beruházást. Kiss-Patik Péter azt is közölte, hogy gondot okoz a kerékpárút Bordány felőli végén egy terület, ahol nem megfelelő a talaj szilárdsága, itt földcsere szükséges, illetve olyan technológiai megoldások, amelyek stabillá teszik az útalapot. A belvízzel veszélyeztetett részeken pedig a kerékpárút alatt is átereszeket helyeznek el.

Az alpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy az építkezés ideje alatt 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben az érintett részen. Kiss-Patik Péter szerint a szeptember 22-i autómentes napon már kipróbálhatjuk a kerékpárutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik