Belföld

Készülődés a Szegedi Ifjúsági Napokra

Már csak egy hetet kell aludni a különleges sztárprodukciókkal teli fesztiválig.

Lou Bega különleges kalapkollekciójával és új zenékkel, a Yellowcard új albummal, Parov Stelar pedig újdonsült apukaként, friss energiákkal feltöltődve érkezik a Szegedi Ifjúsági Napokra. Luke Fair Kanadában talán már csomagol, hiszen hamarosan Szegeden keveri a zenét. A SZIN Plázs és a „hangtérkép” kész, hamarosan épülnek a színpadok is az Újszegedi Partfürdőn.

Az új albumot bemutató Lou Bega a szerelemtől fülledt forró ritmusokról gondoskodik. A szegedi mediterráneumban pedig a fülledtség nem csak az időjárás függvénye lesz: igazi pezsdítő hangulat várja a fesztiválozókat.

A szegedi nyár legizgalmasabb négy napját a Floridában alakult, de Kaliforniába áttelepült pop-punk, alterrock Yellowcard nyitja majd meg. A vadiúj album, a Southern Air akkor lesz épp’ 10 napos, mikor a fiúk színpadra állnak a SZIN-en. Josh, Longineu, Ryan, Sean és a „kulcsember”, énekes-gitáros Ryan Key hegedűvel vegyített, dallamos, popos rockzenéje bizonyára egyedi élményt jelent majd.

Az 1949-es sláger, a Mambo no 5 50 évvel későbbi újraélesztése hozta meg Lou Begának azt a világsikert, aminek fénye a mai napig nem kopott ki. Az olasz-ugandai származású német mambócsászár új albuma, a Free again nemrég készült el – ezt el is hozza a SZIN-re, hogy mindenki mozduljon a legújabb, vérpezsdítő ritmusokra.

A Parov Stelar Band tavasszal megjelent, The Princess című lemezét is elhozza a Partfürdőre. Az újdonsült apuka bandája garancia a hatalmas bulira, amin Cleo Panther énekesnő szokásához híven bizonyára nem csak a hangjával kápráztat, hanem személyiségével is. Akit még – a rengeteg más külföldi és magyar fellépő mellett – érdemes nagyon várni, az az amerikai DJ guru, a house szerelmese, a mindig szívből zenélő Luke Fair. A lemezlovas a groove-os house-on és technón át a progresszív funkig és az elektróig terjedő zenei skálájáról úgy fog válogatni, hogy mindenkit kellemesen megizzasszon a szegedi éjszakában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik