Belföld

EU-támogatással fejlesztett a Kántor Mechanika Kft.

Európai uniós támogatással új, ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épített és technológiai fejlesztést hajtott végre a székesfehérvári Kántor Mechanika Kft; a 83 millió forint támogatásból, 165 millió forint költséggel megvalósított beruházást szerdán avatták fel.

Kántor Sándor tulajdonos-ügyvezető az MTI-nek elmondta: az 1993-ban alapított cég nagyvállalatok gyártórendszereihez készít alkatrészeket, szerszámokat és készülékeket. Beszállítója számos székesfehérvári és környékbeli multinacionális cégnek, köztük az Alcoa cégcsoportnak, a Visteonnak, a Sapának. A társaság tavaly 50 millió forint nyereség mellett 250 millió forint árbevételt ért el, jelenleg 18 szakembert – mérnököt és technikust – foglalkoztat.

Rugalmassága és műszaki felkészültsége miatt olyan mértékben van megrendelése a Kántor Mechanikának, hogy az idén már kicsinek bizonyult meglevő ezer négyzetméteres gyártóterülete, ezért az Új Széchenyi Terv telephely-fejlesztési pályázatán támogatásért folyamodott, és ezzel újabb, mintegy ezer négyzetméternyi üzemcsarnokot épített.

Az új gyártóhelyen a cég jelentős technológiai beruházást valósít meg, ami üzleti partnereinek igényeihez igazodva lehetővé teszi a nagyméretű munkadarabok készítését is. Az új beruházással hat új munkahelyet is teremt a cég, ebből négyet már be is töltöttek. A tulajdonos-ügyvezető az idén 5-10 százalékkal szeretné növelni a cég árbevételét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik