Belföld

Douchev-Janics Natasa újra szerb színekben versenyez?

Egy szerb edző szerint hamarosan ismét szerb színekben versenyez a szegedi Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos

A Magyar Szó című lap internetes kiadásának csütörtöki tájékoztatása szerint a szerbek számára bombasztikus hírt Dragan Plavsic, az olimpián nyolcadik női kajakkettes, Nikolina és Olivera Moldovan edzője árulta el a Szerb Rádió és Televízió vendégeként.

A Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, Vlade Divac jelenleg is megbeszéléseket folytat Natasával, s véleményem szerint nagyon gyorsan sikerül megegyezniük” – mondta Plavsic, aki hozzátette, hogy a témával kapcsolatban jobb lenne, ha Divac nyilatkozna, mivel ebben ő az illetékes.

A Magyar Szó felidézi, hogy Douchev-Janics a 2000-es olimpián még jugoszláv színekben indult, s negyedik lett, utána azonban – mivel nem kapta meg az államtól a minimális támogatást – úgy döntött, hogy Magyarországon folytatja pályafutását. A 30 éves, palánkai születésű Janics eddig három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert Magyarországnak az ötkarikás játékokon, a világbajnokságokon pedig 22 érmet gyűjtött be, s 18-szor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az olimpia előtt felreppentek olyan hírek is Szegeden, hogy a kajakos anyagi gondokkal küzd, ezért gondolkodik azon, hogy szerb, esetleg bolgár színekben folytatná pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik