Belföld

A Fiskális úti rendelő ismét a betegeké

A 90,6 millió forint összköltségű felújítási és korszerűsítési munkálatok befejeződtek a Fiskális úti rendelőnél.

Székesfehérvár 53,27 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Tervkeretein belül, a fennmaradó részt a város fizette ki a beruházásba.

Három kerület lakói, betegei ebbe a rendelőbe járnak, így nagy érdeklődés és figyelem kísérte a beruházást. A korszerű rendelőkön túl egy olyan szakmai bázis is létrejött, mely az egészséges életmód kialakításához kapcsolódó információs központként segítheti az öreghegyiek mindennapjait – hangsúlyozta Cser-Palkovics András. A polgármester hozzátette: a beruházás fedezetet nyújtott új orvosi eszközök és új bútorok beszerzésére, valamint az épület komplex akadálymentesítésére is.

Mivel az egykori épület tetőterét is beépítették, az épület alapterülete közel duplájára nőtt, és végre külön teret kaphattak a felnőtt és gyermekrendelők, valamint a védőnői szolgálat.

A kivitelezés során figyelembe vették a mozgásában korlátozott embereket is, akik lift segítségével juthatnak az emeleti rendelőkbe. Az épület teljes mértékben megfelel az az akadálymentesítés szabályainak. Az épület egészét klimatizálták, és a homlokzati szigetelés mellett a nyílászárókat is kicserélték.

Az öreghegyiek orvosi ellátása már az új Fiskális úti rendelőben történik, az átmeneti ellátásokat megszüntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik