Belföld

Alföldi: A Mágnás Miskában mindenki magára ismerhet

Alföldi Róbert a Mágnás Miska rendezője (alföldi róbert, mágnás miska, szegedi szabadtéri játékok 2012, )
Alföldi Róbert a Mágnás Miska rendezője (alföldi róbert, mágnás miska, szegedi szabadtéri játékok 2012, )

Görbe tükör - az Alföldi Róbert rendezte Mágnás Miska-előadással zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadja.

Pénteken elkezdődik az idei Szabadtéri legutolsó előadása, a Mágnás Miska Alföldi Róbert rendezésében, melyben Stohl András játssza a főszerepet. Az előadásról a Szeged24 Alföldi Róbertet kérdezte.

Mire számíthatnak a nézők a színpadon?
Nagyon sok nevetésre, és arra, hogy meg fog dobbanni az emberek szíve. Emellett biztos vagyok benne, hogy különleges élményekkel gazdagodnak azok, akik eljönnek a Mágnás Miskára.

Fotó: Bozsó Krisztián

Mit üzen a Mágnás Miska a ma emberének?
Én nem szeretek üzengetni, én előadásokat hozok létre. Ezért mindenkinek olyan üzenet jön át a darabból, amit leszűr magának. Ebben az előadásban az a jó, hogy vannak benne olyan momentumok, amelyekben bárki magára ismerhet.

Vannak szép számmal állatok is a színpadon. Mennyire nehéz állatokkal együtt dolgozni?
Annyira, hogy nem is lesz benne annyi, amennyit elterveztünk. Az igazság az, hogy sok állatot szerettünk volna a színpadra felvinni, de a próbák közben rájöttünk, hogy kevesebbel is működőképes a darab. Állatokkal csak akkor érdemes együtt dolgozni, ha azt ők is úgy akarják.

Ezért van három sertés a díszletben?
Nem. A történet egy vidéki kastélyban játszódik, s éppen egy bálra készülnek. A három disznóra pedig az elejétől a végéig egy egész gondolatmenet van felfűzve, s a végső poén kulcsai.

Fotó: Bozsó Krisztián

Miért pont Stohl András a főszereplő?
Mert tökéletesen illik rá a szerep, különben nem is őt választottam volna.

Annyi mindennel foglalkozott élete során: színész, rendező, egy színházat igazgat, műsorvezető is volt. Ezek közül melyik a kedvence?
Amit éppen most csinálok. Én előadást szeretek létrehozni, akár úgy, hogy én szerepelek benne vagy én rendezem, de mindenféleképpen egy színházi ember vagyok.

L. Simon László a kulturális tárcától júniusban vezetőváltásról beszélt…
Beszéljen. Nekem jövő év május 31-éig van szerződésem, mint a Nemzeti Színház igazgatója. Úgy gondolom, hogy az ország egyik legsikeresebb színházát vezetem, amit adatokkal is igazolni tudunk. Nekem ez elég.

 

Zsingor Tünde


Ajánlott videó

Olvasói sztorik