Belföld

Változó fogyasztóvédelem

Egy új kiadványban gyűjtötte össze és tette közzé a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont a nemrég életbe lépett törvényi változásokat.

A fogyasztóvédelem változó szabályozásáról és az új tájékoztató füzetről sajtótájékoztatón számolt be Róth Péter alpolgármester, Domokos Tamás, az Echo Innovációs Műhely módszertani vezetője és Németh László fogyasztóvédelmi szakember.

Változó fogyasztóvédelem – ez a címe a legújabb kiadványnak, ami napvilágot látott a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont gondozásában. Ennek a tájékoztató füzetnek is Németh László az összeállítója, aki immár több évtizede segíti a fehérváriak fogyasztóvédelmi ismeretinek bővítését. Ezúttal a fogyasztóvédelmi törvény változásairól adnak információt az olvasóknak.

“2012. május 14-én fogadta el a Parlament a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítását. Többéves hallgatás után született meg a jogszabályok aktualizálása, ami reményeink szerint mind a fogyasztók érdekeit szolgálja. Azt a tudatos fogyasztóvá válást segítik a jogszabályok, amelyre Székesfehérváron is épül a fogyasztóvédelmi tevékenység.

Az elfogadott törvényi módosítások július végétől hatályosak, így éppen időszerű az a tájékoztató kiadvány, amely a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont gondozásában megjelent. Köszönöm a szervezet és Németh László munkáját.” – mondta el a sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester.

Székesfehérváron évtizedes hagyománya van a fogyasztóvédelemnek. Számos hasznos kiadvány látott napvilágot Németh László irányításával és több oktatási programot is megszerveztek már a diákok, a pedagógusok, vagy éppen a nyugdíjas korosztály számára. “Ez a mostani, „Változó fogyasztóvédelem” című kiadvány is azt a célt szolgálja, amit én a kezdetektől a legfontosabb feladatunknak tekintek: a tudatos fogyasztóvá nevelést.

Kiadványainkban a szakmai anyagokat közérthető módon jelentetjük meg, hogy mind a lakosság, mind a szolgáltató, kereskedő és termelő vállalkozások vezetői is sikeresen használhassák azokat mindennapjaik során.” – ismertette a hasznos segédanyag rövid tartalmát Németh László fogyasztóvédelmi szakember.

„A Gazdasági és Versenyhivatal Versenykultúra Központja által támogatott Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont program keretében jelent meg a kiadvány.” – mondta el Domokos Tamás. Az Echo Innovációs Műhely működteti a székesfehérvári oktatópontot, amelynek jövőjéről is szólt a módszertani igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik