Belföld

Változó fogyasztóvédelem

Buthy Lilla

2012. 08. 15. 12:00

Egy új kiadványban gyűjtötte össze és tette közzé a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont a nemrég életbe lépett törvényi változásokat.

A fogyasztóvédelem változó szabályozásáról és az új tájékoztató füzetről sajtótájékoztatón számolt be Róth Péter alpolgármester, Domokos Tamás, az Echo Innovációs Műhely módszertani vezetője és Németh László fogyasztóvédelmi szakember.

Változó fogyasztóvédelem – ez a címe a legújabb kiadványnak, ami napvilágot látott a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont gondozásában. Ennek a tájékoztató füzetnek is Németh László az összeállítója, aki immár több évtizede segíti a fehérváriak fogyasztóvédelmi ismeretinek bővítését. Ezúttal a fogyasztóvédelmi törvény változásairól adnak információt az olvasóknak.

“2012. május 14-én fogadta el a Parlament a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítását. Többéves hallgatás után született meg a jogszabályok aktualizálása, ami reményeink szerint mind a fogyasztók érdekeit szolgálja. Azt a tudatos fogyasztóvá válást segítik a jogszabályok, amelyre Székesfehérváron is épül a fogyasztóvédelmi tevékenység.

Az elfogadott törvényi módosítások július végétől hatályosak, így éppen időszerű az a tájékoztató kiadvány, amely a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont gondozásában megjelent. Köszönöm a szervezet és Németh László munkáját.” – mondta el a sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester.

Székesfehérváron évtizedes hagyománya van a fogyasztóvédelemnek. Számos hasznos kiadvány látott napvilágot Németh László irányításával és több oktatási programot is megszerveztek már a diákok, a pedagógusok, vagy éppen a nyugdíjas korosztály számára. “Ez a mostani, „Változó fogyasztóvédelem” című kiadvány is azt a célt szolgálja, amit én a kezdetektől a legfontosabb feladatunknak tekintek: a tudatos fogyasztóvá nevelést.

Kiadványainkban a szakmai anyagokat közérthető módon jelentetjük meg, hogy mind a lakosság, mind a szolgáltató, kereskedő és termelő vállalkozások vezetői is sikeresen használhassák azokat mindennapjaik során.” – ismertette a hasznos segédanyag rövid tartalmát Németh László fogyasztóvédelmi szakember.

„A Gazdasági és Versenyhivatal Versenykultúra Központja által támogatott Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont program keretében jelent meg a kiadvány.” – mondta el Domokos Tamás. Az Echo Innovációs Műhely működteti a székesfehérvári oktatópontot, amelynek jövőjéről is szólt a módszertani igazgató.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.