Belföld

Schmitt Pál biztos a visszatérésében

Schmitt Pál (Schmitt Pál)
Schmitt Pál (Schmitt Pál)

A következő olimpián már ott lesz.

A volt államfő és MOB-elnök, aki plágiumügye lezárásáig maga függesztette fel a tagságát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban 1968 óta most először nem volt ott az olimpián. Így ugyan többet látott, de – mint a Borsnak mondta – sajnálta, hogy nem lehet a helyszínen.

Fájlalta, hogy ki kellett hagynia a magyar győzelmeket, egyszer-kétszer nagyon szívesen bement volna az olimpiai faluba. Ha ott van, alighanem ő adta volna át a kardozó Szilágyi Áron aranyérmét. Mint mondta: nem várt ilyen szereplést, a nyolc arany felülmúlta elképzeléseit. A volt államfő egyetlen érmet sem emelt ki, de Risztov Éva úszását heroikusnak, a kézisek Izland elleni meccsét drámainak nevezte. (A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke korábban 12-14 érmet jósolt.)

Schmitt Pál biztosra veszi, hogy ott lesz a következő olimpián. Egy-két hónapon belül lejár a felfüggesztése, Jacques Rogge NOB-elnökkel már meg is állapodott, hogy visszaveszi a környezetvédelmi bizottságban betöltött vezető tisztségét. Ugyanúgy az egyetlen magyar NOB-tag lesz, mint eddig – egészen nyolcvanéves koráig. A NOB elnöke helyében ő kimondta volna, hogy ez volt minden idők legjobb olimpiai játéka – tette hozzá Schmitt Pál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik