Belföld

Díjeső a szegedi JATE Klubnak

A szakmai zsűri után a közönség szavazata szerint is a szegedi JATE Klu a legjobb vidéki kulthely az országban.

“Örülünk, hogy duplázni tudtunk, amelyre rajtunk kívül még három jelöltet leszámítva a többi kategóriában nem volt példa”- mondta a Szeged24-nek Csaba Levente klubvezető, miután most már két szoborral is büszkélkedhet a szegedi JATE Klub, amely az idei VOLTfolió Kulturális Médiadíj a “legjobb vidéki klub” kategóriájában abszolút győztesnek nevezhető.

A rangos kitüntetést az alapító VOLT Fesztivál és egy internetes portál közösen jegyzi, és az idén az alapítók csaknem félezer elismert hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel, hogy vegyenek részt a szakmai szavazáson. Ahogy akkor arról júniusban beszámoltunk: a 12 kategóriából a “a legjobb vidéki klub kategóriában” a Szegedi Tudományegyetem JATE Klubja vitte el a szakmai pálmát, egy veszprémi egy szolnoki, egy debreceni és egy pécsi klub orra elől.

Ezután kezdődött meg a közönségszavazás az öt szakmai döntős közt a Sziget Fesztivál honlapján,  és ezt a voksolást is a JATE klub nyerte. A pénzzel nem, csak egy, az elismerést jelző szoborral járó díjat a most zárult Sziget Fesztiválon adták át a szegedi klub munkatársainak, akik egyébként az idén is jelen voltak saját stanndal az eseményen, és most érkeztek haza.

Csaba Levente szerint a kettős elismerés esély is arra, hogy megőrizzék az általuk kitűzött célokat és színvonalat. A vezető úgy vélte: a “díjesőt” annak köszönhetik, hogy a klub nem csupán szórakozóhely, hanem egy multikulturális tér, ahol a hat főből álló írányító stáb mindig ügyel arra, hogy minél sokszínűbb program fogadja a vendégeket, professzionális technikai háttérrel. A táncháztól kezdve a színházi produkciókon, a sport- és borklubon át az élő koncertekig számos tevékenységet csinál a klub azzal a céllal, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő lehetőséget – vázolta elveiket Csaba Levente.

A vezető elmondása szerint a klubban már megfordult a hazai kulturális élet szinte teljes krémje, és annak dacára,  hogy a klubnak helyet adó egyetem Dugonics téri épületének felújítása miatt majd két évig egy átmeneti helyre kényszerültek szűkebb nyitvatartással, az újranyitás után sikerült megtartaniuk, sőt bővíteniük a látogatók létszámát.

A 820 fő befogadására alkalmas helyen a klub adatai szerint aktív, azaz egyetemi időszakban egy nap átlag hat-hétszázan fordulnak meg. Csaba Levente azt is hozzátette: a válság ellenére nem faragni, hanem bővíteni szeretnének szeptembertől, például egy filmklub beindításával. Ezen kívül a látogatók az egyetemi évkezdés után sok színvonalas koncertre is számíthatnak például, a Kiscsillag, a Brains, a Punnany Massif és még más népszerű zenekarokra -árulta el Csaba Levente.                

Ajánlott videó

Olvasói sztorik