Belföld

Váratlan fordulat: mégsem változik a buszmenetrend

Koppán Viktor

2012. 08. 13. 09:02

A polgármester azért köszöni az előkészítő munkákat

Mint ahogy arról a Fehérvár24 is többször beszámolt, eddig úgy tudtuk, hogy az Alba Volán anyagi ellehetetlenülése miatt kétségessé vált, hogy szeptembertől lesz-e egyáltalán buszközlekedés Fehérváron. Akkor azonnal intézkedtek, és az egész hálózat megreformálásában láttak a reményt. A lakosság is készült már, hogy 25-én reggel az új rendszer szerint tud majd utazni. amely alapvetően megváltoztatta volna a több mint negyven éve változás nélküli rendszert. Most azonban úgy tűnik elmarad a változás.

Fordulatot vett a Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Volánt tulajdonló MNV Zrt. közötti egyeztetéssorozat. Az együttgondolkodás jegyében lezajlott legutóbbi tárgyalás után a város polgármestere esélyt lát arra, hogy az elmúlt években felhalmozott 1,7 milliárd forintot meghaladó hiány állam és önkormányzat általi rendezése mellett az augusztus 25-ével tervezett menetrendi változások sürgősségi bevezetése is elkerülhető legyen. Mindezekről az augusztus 17-i közgyűlésre terjeszt be javaslatot a képviselő-testületnek Cser-Palkovics András.

Mint ismert, az elmúlt években felhalmozott több száz milliós hiány miatt 2012. szeptember 1-jétől az Alba Volán Zrt. felmondta a várossal fennálló szerződését. A helyzet megnyugtató rendezésére az elmúlt hónapokban többször kezdeményezett tárgyalást Székesfehérvár Önkormányzata a közlekedési cég tulajdonosával, az MNV Zrt.-vel. A legutóbbi egyeztetésen az együttgondolkodás jegyében egy, a város számára is elfogadható megoldás körvonalazódott. A polgármester szerint így már esély van a 2006-os hibás kormányzati döntések miatt előállt hiány rendezésére és elhárulhat az a financiális kényszer, ami az új menetrend sürgősségi bevezetését szükségessé teszi.

A polgármester ezért – továbbra is elfogadva a szakemberek véleményét, hogy egy gazdaságosabb és a városrészek elmúlt évekbeli fejlődését követő autóbusz-hálózat tervezése kezdődött el – az új menetrend bevezetésének elhalasztását javasolja a közgyűlésnek. A végleges döntést a képviselő-testület hozhatja meg augusztus 17-i ülésén.

Székesfehérvár polgármestere köszöni az új városi autóbusz-hálózat előkészítésében és megismertetésében végzett munkát mindenkinek!

Az új menetrend augusztusi bevezetésének elhalasztása esélyt teremt a további pontosításokra, az utazók igényeinek még jobb kielégítése érdekében. Az Alba Volán szakembereivel és további közlekedési szakértők bevonásával történő egyeztetéseket követően az elképzelések szerint az új menetrend bevezetésére várhatóan 2013-ban kerül majd sor.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.