Belföld

Több pénzt adna a sportra a KDNP

london-záró (ingyenes)
london-záró (ingyenes)

A KDNP azt javasolja, hogy az öt látvány- és csapatsportág társasági adóból történő támogatásához hasonlóan más olimpiai sikersportágak számára is lehessen többletfinanszírozást adni.

Pálffy István, a kereszténydemokrata frakció szóvivője a Kossuth rádió reggeli műsorában kifejtette: a jelenlegi komplex, több törvényt is érintő sporttámogatási rendszert vizsgálnák át úgy, hogy az olimpián, illetve azt megelőzően is sikerrel szereplő sportágak is többletforráshoz juthassanak.

A képviselő példaként az öttusát, az atlétikát, a vívást, az evezést említette, majd a feltételekről szólva megjegyezte: a támogatáshoz ne kelljen feltétlenül hivatásos sportolót alkalmazni, így az utánpótlás-nevelés is többletforráshoz juthat a jövőbeni sikeres olimpiai szereplés érdekében.

A KDNP szombati közleménye szerint példaadó kell, hogy legyen a magyar olimpiai sikerszéria a hazai közélet és a politika számára is, és arra tanít, hogy a belpolitikai vitákat követően, az itthon megvívott politikai küzdelmek után a nemzetközi politikai porondon már minden politikusnak Magyarország érdekeit kell képviselnie. A párt úgy látja, csapatjátékosok módjára a magyar politikai mezőnynek és a közélet szereplőinek egységben kell küzdeniük a gazdasági mutatók javításáért is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik