Belföld

Pokol készülődik a Mecsekben

Pécs mellett lesz az ország legkeményebb katonai kiképzése. A főszervező egy Afganisztánt, Boszniát, Grúziát megjárt elit katona.

A jövő héten, augusztus 21–25. között lesz Magyarország legkeményebb katonai kiképzése. Az Elite Challenge-en három-négy órás alvás és minimális étkezés mellett kell húsz fiatalnak, civilnek és katonának végrehajtani a magyar elit katonai kiképzés első öt napját. Ez a pár nap pokoli fizikai és pszichés terhelést jelent a résztvevőknek, épp ezért sokan nem is tudják végigcsinálni. Minden második résztvevő lemorzsolódik.

A „mecseki pokol” augusztus 21-én este kezdődik, ekkor érkeznek meg a résztvevők a Pécs melletti Orfűre. Az igazi megpróbáltatás másnap hajnalban indul, amikor egy tóban katonai gyakorlóruhában, élethű géppisztollyal a vállukon kell időre úszniuk a résztvevőknek. Ez után jön a futás, a felülés, a húzódzkodás. Aki nem tudja teljesíteni a feladatokat, az csomagolhat és mehet haza.

Az Elite Challenge főszervezője egy Afganisztánt, Boszniát, Grúziát megjárt elit katona. Koltai Arnoldnak húszéves felderítői múltja van, Magyarországról elsőként végezte el az Egyesült Államok Hadseregének kilenchetes elit katonai képzését, a Ranger Iskolát. Ennek analógiájára alapította meg a Magyar Honvédség elit katonai alakulatát, a Rohamlövészeket. Emellett katonai-rendőri közelharckiképző, mesterbúvár és ejtőernyős tiszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik