Belföld

Hétvégi razzia a Szigeten: 11 embert állítottak elő

sziget 2012 (sziget, nagyszínpad, )
sziget 2012 (sziget, nagyszínpad, )

Többeknél kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök. Akadt, aki megpróbált ellenszegülni az intézkedésnek.

Huszonnégy órán belül tizenegy főt állítottak elő a Szigetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságára.

Három külföldi férfit 2012. augusztus 11-én hajnalban fogtak el a rendőrök a Sziget Fesztivál területén. A ruházatuk átvizsgálása során náluk különböző kábítószergyanús anyagot találtak.

Összesen kilenc darab alufólia pakettet, benne kábítószergyanús növényi törmelékkel, egy darab műanyag tasakot hat és fél szem, kék színű kábítószergyanús anyaggal, egy darab nylonzacskót, benne százhuszonegy darab világossárga színű „smile” mintázatú tablettát, egy darab nylonzacskót, benne ötvenhat darab, zöld színű növényi törmeléket tartalmazó pakettet, tizenegy darab rózsaszín tablettát és három darab fehér színű golyót találtak a rendőrök.

2012. augusztus 11-én a késő esti órákban újabb hét főt állítottak elő a rendőrök, mert a ruházat- és csomagátvizsgálások alkalmával náluk különböző kábítószergyanús anyagokat találtak. Az egy magyar állampolgár és hat külföldi férfi ruházatából, illetve csomagjaikból összesen két darab nylonzacskó, benne hatvan darab alufólia pakettbe csomagolt növényi eredetű kábítószergyanús anyag, százharmincegy darab rózsaszín kábítószergyanús tabletta, egy darab golyó formájú világoszöld színű, gyurmaszerű kábítószergyanús anyag, hét és fél darab „smile” lenyomatú tabletta, egy darab örlő, egy darab műanyag tasak barna színű kábítószergyanús anyaggal, egy darab műanyag doboz és egy darab műanyag örlő, bennük kábítószergyanús növényi származék, valamint egy gyógyszeres üveg került elő.

Egy külföldi férfit jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülés szabálysértés elkövetése miatt állítottak elő.

A tizenegy elfogott és előállított férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egy fővel szemben szabálysértés elkövetése, tíz fővel szemben kábítószerrel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik