Belföld

VV Veronika fodrászversenyen domborított

A XX. Barokk Esküvő keretében első alkalommal rendezték meg a Frizurette Fodrászversenyt Győrben. Tanuló kategóriában VV Veronika is indult, a celeb egy kreatív hajkölteményt készített.

A Városi Művészeti Múzeum adott otthont az első Frizurette Fodrászversenynek, melyet a barokk kor és stílus ihletett. A versenyzők két kategóriában: klasszikus barokk és modern ba-rock számba nevezhettek, munkáikat pedig egy neves zsűri stáb értékelte, köztük a 93 éves Tárnoki Laci bácsi is, aki a szakma egyik legnagyobb mestere.

Az indulók között voltak profi olló bajnokok, és tanulók is, természetesen őket a bírák külön értékelték. Így került képbe a valóság showból megismert lány, aki most nem a képernyők előtt, sokkal inkább ollóval és fésűvel a kezében domborított. VV Veronika szívesen válaszolt a Győr24 kérdéseire.

Mikor döntöttél úgy, hogy jelentkezel a versenyre? Egyáltalán mióta foglalkoztat a hajszobrászat?

Veronika: Nem hivatalosan több mint egy év bejárogatok már gyakorlatra a fodrásziskolába, de maga a tanfolyam az áprilisban kezdődött el, és jövő áprilisban lesz vége. Ez a második verseny amelyen elindultam, hónapokkal ezelőtt értesültem róla, hogy a Barokk Varázs rendezvénysorozat egy állomásaként különleges megmérettetésre várják a fodrászokat. Nagyon sokat gyakoroltam rá, szeretem ezt csinálni, hiszen ez nemcsak a szakmám lesz, hanem a hobbim is egyben.

Egy fodrászverseny soha nem egyszerű, rengeteg fantáziát és türelmet kíván az alkotótól. A mostani győri viadal azonban talán még nehezebb, hiszen egy adott kor stílusából kiindulva kell egyedi alkotásokat fésülni…

Veronika: Igazából ebben a versenyben , majdhogynem semmi sem tilos. Azért a klasszikustól ez messze van, ez egy jóval színesebb, vagányabb dolog. Az ember teljesen elengedheti a fantáziáját, minden különleges megoldás szóba jöhet: lehet színes, göndör, egyenes, tupírozott, a lényeg az, hogy meglegyen a harmónia a sminkkel és a ruhával.

Ha már a hajaknál tartunk, azért Te is egy nagy változáson estél át, hiszen feketéből, angyali szőke lettél. Miért?

Veronika: Egyszerűen csak egyik reggel belenéztem a tükörbe és már nem éreztem magam olyan jól sötét hajjal. Persze ez egy hosszabb folyamat volt, először barna lett a frizurám, utána pedig szépen világosodott. De mondhat bárki bármit, szerintem nagyon jól áll. Mindenki érezze magát jól a bőrében, én most így kiegyensúlyozott vagyok.

Azért ha egy nő ilyen mértékű változásra szánja el magát, azért ott az esetek többségében, van némi magánéleti döccenő a háttérben…

Veronika: A Cristofellel való szakítás után nagyon mély pontra kerültem, de ha az ember lezár egy szakaszt az életében és kezd egy újat, akkor az új élettel akár egy új frizura is párosul, ez segíthet a változásban. De köszönöm, most teljesen jól vagyok!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik