Belföld

Beteljesült barokk szerelem

Adrienn és Gergely már hivatalosan is egy pár. A szerelmesek a XX. Barokk Esküvőn mondták ki a boldogító igent.

Több mint 250 kosztümös kíséretében, a Bábolnai Ménesbirtok hintóján vonult végig a belváros utcáin Miholics Adrienn és Mersich Gegely. Idén ugyanis ők voltak az a szerencsés pár, akik a 300 évvel ezelőtti szokásoknak megfelelően fogadhattak egymásnak örök hűséget. Trombitások, táncosok, bolond zenészek, udvarhölgyek és a város apraja-nagyja színesítette a több száz méteres menetet, de az ókori erények: a Mértékletesség, az Igazságosság, a Becsületesség és az Erő is megelevenedett. A narrátor szerepét ezúttal is Rupnik Károly vállalta, de a Győri Nemzeti Színház művészei közül Nagy Balázs, Máté Richárd és Klinga Péter is barokk ruhát öltött.

Az egy órás, díszes felvonulás a Víziszínpadon folytatódott, ahol dr. Lipovits Szilárd, a város jegyzője, teljesen hivatalos keretek között vezette le és szentesítette a házasságkötést. Az olykor kissé humoros esküvői ceremóniát necsak a nézők és a rokonság, hanem az ifjú pár is nagyon élvezte, Adrienn és Gegely a Győr24-nek azt is elárulta, hogy örök hűséget fogadtak egymásnak, így soha nem válnak el. “Nagyon harmonikus a kapcsolatunk, szeretjük egymást, ezért is állunk itt a Víziszínpadon” – mondta Gergely portálunknak. “Bár úgy hallottuk, hogy az eddigi 20 párból már 9-en elváltak, biztosan mondhatom, hogy minket ez veszély nem fenyeget, hiszen közös az életünk, a munkánk, és a jövőnk” – tette hozzá Adrienn, aki bizony termetes fejdísszel és csokorral jelent meg a násznép előtt.

A szervezők részéről, Keglovich Ferencné is elismerően nyilatkozott a rendezvényről: “Nagyon büszke vagyok rá, hogy évről-évre egyre sikeresebb a Barokk Esküvő.Természetesen már 2013-ra is megvannak a terveink, az biztos, hogy akkor is augusztus közepén lesz a hagyományos felvonulás és a szertartás.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik