Belföld

Jó móka volt a MOKKA!

Idén is táboroztak az ifjú kézművesek. A MOKKA Táborban a megújuló energiák kapták a főszerepet.

A Kocka Művészeti Egyesület és a Széchenyi István Egyetem Építész Tanszéke idén 8. alkalommal rendezte meg egy hetes alkotóműhelyét, melyben ezúttal a víz-, a szél-, a Nap- és a Föld energiája, azaz a megújuló energiaforrások adták a központi témát.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek már ilyen fiatal korban megismerkedjenek környezetükkel, amelyet aztán tudatosan védeni tudnak a káros hatásoktól. Ezért a tábor ideje alatt is próbáltunk minél több időt a természetben tölteni, sokat voltunk a Püspökerdőben, a Mosoni-Duna partján, ahol természetes anyagokból készítettünk alkotásokat. Így például pille palackokból készült egy tutaj, amit a táborozóink csak Sánta Mariskának neveztek el, lemértünk egy bokrot és különböző szempontok alapján érdekes vizsgálatokat végeztünk rajta, de készítettünk például kisebb repülő szerkezeteket is, mellyel aztán a szél munkáját és erejét tanulmányoztuk” – mesélte portálunknak, Váray Ibolya táborvezető.

A több mint 30 fős csoport minden egyes tagja élvezte az 5 napos mulatságot, hiszen nemcsak kézműves tudásukat fejleszthették, de számos építő információval is gazdagodtak, az ipar-, az építő-, és a képzőművészet segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik