Belföld

Így épül a győri póluskórház!

Alig telt el 2 hónap a bokrétaünnep óta, máris egy újabb állomásához ért a Petz kórház történetének legnagyobb beruházása. A Győr24 a helyszínen járt!

Fennállása óta nem volt példa arra, hogy egy ilyen nagyléptékű fejlesztés valósuljon meg az intézmény területén belül. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház giga projektje mintegy 11,3 milliárd forintból valósul meg, a tervek szerint már 2013-ra. A létesítményben nemrég tartották az építők ünnepét, azaz a bokrétaavatót, de a munkák azt követően, a nyári kánikula idején sem álltak meg.

A központi fekvésű, új hotelépület már szerkezetileg teljesen kész, az összes szintet felhúzták a szakemberek, sőt két mintakórtermet is berendeztek a legmodernebb felszerelésekkel. A homlokzat új arculata is napról-napra egyre látványosabban körvonalazódik, az új dizájnt lassan mindenki megcsodálhatja.

Nem utolsó sorban az utóbbi hetekben az eszközbeszerzés első üteme is megvalósult, eddig több mint 1 milliárd forint értékű orvostechnikai eszközökkel gazdagodott a Petz. „Példátlan fejlesztés ez a városunkban, hiszen a jövőben nemcsak a betegeink kapnak komplex ellátást, egy modern és igényes környezetben, de a dolgozóink munkafeltételei is egy komoly szintre lépnek” – mondta a Győr24-nek Dr. Tamás László János, a kórház főigazgató-főorvosa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik