Belföld

Szeles és záporos idő lesz a hétvégén

Kevés napsütésre lehet számítani a hétvégén, a szél többször megerősödik, többfelé várható zápor, a legmagasabb hőmérséklet 25 fok körül alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön azt írta: pénteken a napközben megnövekvő fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Az ország északi felén helyenként záporeső előfordulhat, északkeleten egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18 Celsius-fok között várható, de északon a völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Jenki Szilvia, a szolgálat meteorológusa által készített előrejelzés szerint szombaton már inkább csak rövid napos időszakokra lehet számítani, nagyobbrészt erősen felhős idő várható. Több helyen előfordulhat kisebb eső, zápor, az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-24 fok között alakul.

Vasárnap erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, de legalább néhány órás napsütésre mindenütt számítani lehet. Északkeleten és keleten szórványosan, néhol másutt is lehet záporeső. Az északi szél néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9-14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-25 fok között alakul – írta a meteorológus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik