Belföld

Fertőd alpolgármestere fegyveres támadástól tart

Videonyilatkozatot adott ki az alpolgármester, akihivatalos személy elleni erőszak vádjával feljelentést tett Garab Gábor Károlyné, az iskola igazgatója ellen és felhagyott az iskola átszervezési munkáival, mert félti saját és családja egészségét, életét – írja a fertopart.hu.

Irinkov D. Mihály a videó első felében arról beszél, hogy miként alakítják át a fertődi általános iskola rendszerét: az alsó tagozatot egy másik épületbe költöztetik.

Cáfolta a hírrel kapcsolatban felröppent negatív hatásokat, melyek szerint az oktatást és a diákok helyzetét nehezítenék a változások.

„Augusztus másodikán a szóban forgó iskolaépületben tűzoltósági bejárást tartottunk. – Több érintett és kívülálló személy vett részt a bejárásban, ahol ellenőriztük, hogy az épület biztonságos-e? Búcsúzáskor Garab Gáborné, az iskola igazgatója vállalhatatlan kijelentést tett. Azt mondta, hogy ha kell, akkor fegyvert is ragad, hogy megvédje az iskolát és megakadályozza a határozat végrehajtását. Nekem családom van, gyerekeim vannak, én nem tudom ezt a fajta magatartást tudomásul venni. Ezért mindennemű további tevékenységgel fel fogok hagyni, mely az iskolaátalakítást érinti – nyilatkozta az alpolgármester.

A teljes videonyilatkozat és további részletek itt tekinthetők meg!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik