Belföld

Viszlát kánikula?

derűre-ború (eső, napsütés)
derűre-ború (eső, napsütés)

Több mint 10 fokkal mutat kevesebbet a hőmérő higanyszála, mint a hét első, és egyben az év legmelegebb napján. A strandokon mégsem esett vissza számottevően a forgalom.

Elég szélsőséges időjárási viszonyokat produkál az idei nyár, hol hőségriadót kell elrendelni, hol az eső miatt még a pulóvereket is elő kell venni. Az utóbbi napokban is tombolt a kánikula, hétfőn volt például az év legmelegebb napja. Ehhez képest most ismét csökkent a hőmérséklet, de ez nem riasztja el a strandról a fürdőzőket. „Sokan valóban azt mondják, hidegebb van, de ettől függetlenül csak minimálisan csökkent a forgalmunk. Ezt a 28 fokot még mindig jobban szeretik a győriek, mint az elviselhetetlen meleget, ennek bizonyítéka, hogy hétfőn például csak délután, 5 óra után merészkedtek ki a partra” – mondta Szarvas Zoltán, az Aranypart üzemeltetője.

A kedvelt szabadstrandon ugyan a fürdőzők száma mérséklődik, a sportrajongók változatlanul felkeresik a Mosoni-Duna szomszédságában felállított sportteraszt és kivetítőt. „A sportbarátok elsősorban akkor jönnek, ha magyar éremesélyesek küzdenek. Berki Krisztiánnál például telt házunk volt”- tette hozzá az üzemeltető.

Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor az előttünk álló három napban még élvezhetjük a nap sugarait és hódolhatunk nyári szenvedélyeinknek, jövő héttől azonban ismét borúsra fordul az időjárás, és keddtől egy héten keresztül az eső veti meg a lábát térségünkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik