Belföld

Milliónyi területről gondoskodnak

Tavasztól, egészen a tél beköszöntéig végzi a gyep- és zöldterületek karbantartását a Győr-Szol Zrt. A szolgáltatónak a nyári hónapokban is akad munkája bőven.

A társaság a városüzemeltetési tevékenység részeként végzi a terek, közterek gondozását, ahol most igencsak elkelnek a segítő gépek és kezek, hiszen az időjárás kedvezett a fű és a gaz növekedésének. A töltéseken, árokpartokon bozótirtásra is alkalmas eszközökkel zajlanak a munkák, de természetesen fűnyírókkal és kézi erővel is ápolják az érintett területeket. A kötelező fűnyírás folyamatosan zajlik, mire a szakemberek a város egyik végéből eljutnak a másikba, addigra kezdhetik előröl munkájukat. „Társaságunk gondozása alá közel 2,7 millió négyzetméter zöld, és mintegy 2 millió négyzetméter gyepfelület tartozik. Egy tervezett program alapján szakaszosan történik a nyírás, de természetesen ha lakossági bejelentés érkezik hozzánk, akkor eseti beavatkozásra van lehetőségT”- mondta Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. vállalati kommunikációs menedzser.

A zavartalan közlekedés érdekében a zöld metszés is aktuálissá vált a melegebb hónapokban, de a kiültetett magyar, egynyári virágok öntözése, kapálása is a napi tevékenységek közé tartozik. A hatékonyság növelése érdekében, éjszakánként a vegyszeres gyomirtás is megtörtének, így válik utánozhatatlanná a város virágos összképe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik