Belföld

Hazajöttek, de mennek is a katonák

Csapucha Adrienn

2012. 08. 08. 19:28

Fél év kiküldetés után tértek haza az EUFOR Kontingens 10. váltásának katonái. A honvédeket Sáfár Albert dandártábornok köszöntötte, aki egyúttal a hamarosan Afganisztánba induló honvédeket is elbúcsúztatta.

Magyar Honvédség - Győr (Magyar Honvédség - Győr)

A Magyar Honvédség katonái, a világ szinte valamennyi részén jelen vannak, a két legjelentősebb hadszíntér ezek közül a balkáni és az afganisztáni. A főként a győri, MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állományára épülő, mintegy 150 fős EUFOR Kontingens 10. váltása, 6 hónapos szolgálatteljesítés után érkezett haza Bosznia-Hercegovinából, szerdán őket köszöntötték a laktanyában. Sáfár Albert, dandártábornok ünnepi beszédében kiemelte, hogy a honvédek minden tőlük elvárt feladatot maximálisan teljesítettek, a válságkezelési és békefenntartó tevékenységükkel pedig bebizonyították, hogy lehet számítani a magyar katonákra. A dandártábornok egyúttal megköszönte mindazok munkáját, akik valamiképpen hozzájárultak az akció sikerességéhez, akár itthoni bajtársként, akár a nyugodt családi hátteret biztosítva szeretteiknek.

Magyar Honvédség - Győr (Magyar Honvédség - Győr)

A kontingens alapvető feladata volt a különböző készenléti gyakorlatok ellátása. Szerencsére éles bevetésre nem került sor, azonban a korábbi kontingensekhez képest lényegesen több olyan feladatot kaptunk, ami kitelepüléssel járt, azaz a táboron kívül kellett végrehajtani. Havonta legalább egy gyalogsági éleslövészetet, két-három napos, századszintű és három-négy napos zászlóaljszintű gyakorlatot is teljesített az egységünk” – mondta Papp Tamás alezredes, a kontingens parancsnoka.

Magyar Honvédség - Győr (Magyar Honvédség - Győr)

A szerdai ünnepségen kitüntetések is átadtak az arra érdemes katonáknak, majd elbúcsúztatták azokat az egyéni beosztást betöltő törzstiszteket, valamint a NATO ISAF műveletben résztvevő, magyar kontingensek munkáját segítő MH Nemzeti Támogató Elem 5. váltásának tagjait is, akik hamarosan Afganisztánba indulnak szolgálni.

Magyar Honvédség - Győr (Magyar Honvédség - Győr)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.