Belföld

Szabolcs stílust teremtett

3D a művészetben? Koncz Szabolcs bebizonyította, hogy így is lehet!

Gyermekkora óta foglalkoztatta a művészet világa. 2000-ben aztán egy külföldi felkérést kapott: készítse el egy épület külső díszítését. Chicagóba utazott, és 5 évre Amerikában ragadt. Nem a pénz, sokkal inkább a művészet motiválta. Koncz Szabolcs tehetséges győri alkotóként az államokban több mesterséget szívott magába, dolgozott fával, fémmel, poliészter anyagokkal. Végül a fa mellett maradt, és kidolgozta egyedi technikáját, melyben a szobrászat és festészet ölt testet, egy kicsit más, 3D-s megközelítésben. „A képeimmel egy célom van, hogy mindenkinek örömet szerezzek. Hogy mindenki megtalálja a magához illő formákat, színeket és azt a többlettartalmat, amely elgondolkodtatja” – mondta a művész a Győr24-nek.

A harmadik generációs munkák nemcsak vászonra vetett olajfestékek, hiszen ezeket már faragott keretek díszítik. Ettől lesz igaz a 3D-s látvány. A Garzon Plázában berendezett tárlaton a különleges alkotások között is vannak különlegesebbek. A szemből fát, oldalról pedig egy férfi és egy női arcot ábrázoló kreáció hihetetlen hatást kelt a látogatóban, míg egy másik, a Grand Canyont mintázó mű alapanyagában a helyszínről származó fenyő is megjelenik. Szabolcs portálunknak azt is elárulta, nem fél attól, hogy ellopják az ötleteit. „A képeket lehet másolni, de az agyamban megszületett gondolatokat nem. Mindig túl kell lépni a határokon és a kereteken. Ha dolgozom, megszűnik körülöttem a külvilág, nem érdekel semmi, csak a vászonra összpontosítok” – hangsúlyozta az alkotó.

Van úgy, hogy egy kép hónapokon keresztül készül, Szabolcs ugyanis mindig hozzátesz egy kicsit, ha csak egy ecsetvonásnyit, akkor is. A jövő tervei között a negyedik generációs művek elkészítése szerepel, amelyről a képzőművész csak annyit árult el, hogy az egyik kép faragása már egy másik kép megszületéséhez vezet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik