Belföld

Botka László Londonban szurkol a szegedi sportolóknak

Saját Facebook-oldalán tette közzé a hírt a szegedi polgármester, hogy a nyári olimpiai játékok helyszínén szorít a szegedi kajakosokért és a többi magyar sportolóért.

“Holnap kezdődik a számunkra oly fontos kajak-kenu verseny az olimpián. Ma találkoztam a szegediekkel, Attila és Natasa, valamint a magyar csapat minden tagja felkészülten és profihoz méltó higgadtsággal várja. Szurkoljunk Nekik mindannyian.” – írja bejegyzésében a polgármester. A komoly vízilabdás múlttal rendelkező Botka László korábban sokat tett azért, hogy a nehéz helyzetbe került szegedi sportolók felkészülését semmi se zavarja.

A polgármester Vajda Attilával közös képpel illusztrálta bejegyzését. A 13 fős magyar kajak-kenu csapatból elsőként a szegedi kenus mutatkozott be a Londontól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney központban, ahol már az előcsatározásokra is megteltek a lelátók. A versenyzők ideális időben, 20 Celsius-fokban, szűrt napsütésben és viszonylagos szélcsendben kezdhették meg a küzdelmeket.

A C-1 1000 méteren címvédő és világbajnok, 29 éves Vajda azzal a tudattal szállt vízre, hogy semmiképpen nem juthat egyből a döntőbe – az első öt került a középfutamba -, úgyhogy leginkább bemelegítésként foghatta fel első futamát, amelyben a francia Mathieu Goubel mögött ért célba. A piros-fehér-zöld hajpántban versenyző magyar 12:14-től folytatja a középfutamban, a szám döntőjét pedig szerdán rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik