Belföld

Vízilabdás LegendaBusz Szegeden

Szombaton, az Aradi Vértanuk Terén egy igazi „vizes” családi programban lehetett részük az érdeklődőknek.

Egy double decker angol emeletes buszra lehetett felszállni, ahol elmerülhettünk a vízilabda legendájában. „Beleúszhattunk” az 1964-es vízilabda történetébe, s egy vízilabda relikviák kiállítást tekinthettünk meg.

Dömötör Zoltán és az Egri Sportmúzeum által kölcsönadott 1964-es dedikált vízilabdát csodálhattuk meg. Dr. Horkai György bronzszobor ereklyéjét is szemügyre vehettük. Ő és csapattársai kaptak egyet-egyet ezekből a montreali győzelmük elismeréseként. A szobrot Gyarmati Dezsőnek köszönhetik. Megtekinthettük Gyarmati Dezső serlegét is, melyet az 1990-es Minden idők legjobb magyar sportolója választás győzteseként kapott. Kósz Zoltán a 2000-ben a sydney-i döntőben viselt sapkáját is felajánlotta a Theodora LegendaBusznak, valamint Dr. Steinmetz Barnabás ereklyéje is a kiállítás része volt. A sydney-i mérkőzés labdáját is itt tekinthettük meg, melyen Steinmetz csapattársainak aláírása díszeleg.

Nemcsak az 1964-es és a 2000-es mérkőzésekre emlékezhettünk így vissza, hanem magunk is kipróbálhattuk tudásunkat egy Wii sportbajnokságon. Azonban, aki nem erővel akart nyerni, hanem az ismereteivel, az egy kvíz sorozatot tölthetett ki. Hét nevezetes személy Dömötör Zoltán, Dr. Faragó Tamás, Dr. Horkai György, Gyarmati Dezső, Kósz Zoltán, Dr. Steinmetz Barnabás és Zádor Ervin sportteljesítményét, életrajzát és videóját lehetett figyelemmel kísérni, s a kérdésekre választ adni. Aki ügyesen teljesített a kvíz játékban, az egy nyereménysorsoláson dedikált vízilabdát nyerhet majd. A nagy megmérettetések közepette a busz emeletére lehetett felmenni, ahol az eredeti belső rendezésében szusszanhattunk meg egy kicsit.

Érdekes programként még fotózkodni is lehetett a színes-vizes vízilabda falnál. A LegendaBusz egy gyermeksarok Theodora színezővel, illetve „Dobd a karikát a palackra” programmal várta a gyerekeket. Este pedig együtt szurkolhattunk a LegendaBusszal a Magyaroszág – Nagy-Britannia mérkőzésen. Majd az elkövetkező napokban a Theodora LegendaBusz tovább „úszik” az országban. Következő állomása augusztus 6.-án Budapesten, augusztus 8.-án Győrben és augusztus 12.-én szintén Budapesten lesz, ahol a vízilabdás legendák között bele merülhetünk a mérkőzések izgalmába.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik