Belföld

Zöld teraszon szurkolhatunk

Az ötkarikás játékokat is környezetbarát módon követhetik figyelemmel a győriek. A Megyeháza előtti téren állomásozó olimpiai sportteraszon többek között szelektív sziget segíti a megfelelő hulladékgyűjtést.

Több napos előkészítő munka eredményeként mutat ma olyan összképet a belvárosi olimpiai sportterasz, amelyben igazán jól érezhetik magukat a sportkedvelő drukkerek. A terület díszítéséről a Győr-Szol Zrt. gondoskodik, ezért a szolgáltató 10 nagy, egynyári, magyar virágokkal beültetett ládát helyezett el a kivetítő szomszédságába, de az ötkarikás játékokat hirdető bejáratnál is két kőláda teszi hangulatosabbá a környezetet.

A virágkompozíciókat kivétel nélkül kertész szakemberek készítették, olyan növényekből, amelyek alkalmazkodnak a városi élet sajátosságaihoz.

A dekoráció mellett fontos a tisztaság is. A város új hulladékgazdálkodási rendszeréhez igazodva nemcsak több mint 10 általános szemetest helyeztünk ki a teraszra, hanem egy szelektív szigetet is, így a látogatók a fém, a műanyag, az üveg és a papír hulladékaikat is könnyen a megfelelő edénybe tudják helyezni. Nagy öröm számunkra, hogy a szurkolók használják is ezeket az eszközöket” – mondta Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt kommunikációs menedzsere.

A társaság naponta elvégzi az edények ürítését és a terasz takarítását is. Ettől és természetesen a magyar sportolók teljesítményétől olyan szép, a 2012-es londoni olimpia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik