Belföld

Szájer: lecsengőben az országot érő igaztalan kritikák

Szájer József (szájer józsef, )
Szájer József (szájer józsef, )

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint egyre többen jönnek rá arra: nem valósak a diktatúráról vagy a sajtószabadság megsértéséről szóló hírek.

Szájer József a Fidelitas balatonlellei táborában, több mint száz táborozó előtt elmondta: sikeres kampányt folytattak Magyarországgal szemben azok, akiknek nem tetszett, hogy az ország elindult a maga útján, de lecsengőben van „ez a fajta szenzáció”.

Megítélése szerint Európában válság, ezért feszültség van. Mindenki tanácstalan, és ebben a helyzetben szokatlan, hogy Magyarország elindult a saját útján, de többen a kritizálók közül most elkezdték maguk is járni ezt az utat. Példaként említette Franciaországot, amely szintén bevezette a tranzakciós adót, a szektorokra vonatkozó adókat.

„Sokszor mi sem értjük azokat a heves indulatokat, amelyek Magyarország ellen megfogalmazódnak” – mondta a politikus. Szerinte az indulatok egyik oka, hogy elképesztő módon torzították a világsajtóban megjelent híradások az országról alkotott képet, megjegyezte ugyanakkor, hogy a brit BBC nem torzított.

Megjegyezte: olyan mértékű változások történtek idehaza az elmúlt két esztendőben, amelyek sokak érdekeit sértették, „olyan erőcsoportokét is, akik igenis kőkeményen meg tudják ezt bosszulni”. Szomorúnak nevezte, hogy ebben a küzdelemben “voltak olyan pártok, amelyek az ellenfél oldalára álltak, súlyosan sértve nemzeti érdekeinket”.

Aki elöl megy, az előtt nincs kitaposott út, konfliktusokba keveredik, de „mi, magyarok és a miniszterelnökünk szívesen is vesszük ezeket a konfliktusokat, harcos, kuruc mentalitású magyarok vagyunk” – fogalmazott. Hozzátette, meglehet, ezzel az úttörő szerepvállalással a segítségére lehetünk Európának is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik