Belföld

Párakapuk enyhítik a forróságot Székesfehérváron

A ma nulla órától kedd éjfélig elrendelt hőségriasztás miatt párakapukat szerelnek fel a belváros két pontján, illetve ma este megkezdik a főbb útvonalak, lakótelepi utcák locsolását.

A székesfehérváriak régóta várnak a párakapukra, így jó hír, hogy két ilyen szerkezetet is felszerelnek a belvárosban. A Romkert mellé helyezett párakapu mától működik, a Liszt Ferenc utcába tervezett szerkezetet jövő hét elején helyezik üzembe. A párakapukat nagy hatékonysággal használják a forróság enyhítésére közterületeken, de akár intézményekben, magánházaknál is. Az utak locsolása ma este kezdődik, a tűzoltóság közreműködésével, és a hőségriasztás visszavonásáig tart.

A szakemberek naponta 18.00 és 22.00 óra között öntözik a lakótelepi utcákat, valamint a  belvárost és környékét. Meghatározott útvonalterv szerint haladnak: a Budai úton és a Köfém-lakótelep környékén kezdenek, visszafelé a Vízivárosi lakótelep utcáit és a Széna tér környékét locsolják, majd a József Attila utca és a Lövölde út környékén is hűtik az útburkolatot. A belvárosban, a Palotaváros, illetve a Szedreskerti lakótelep összes utcájában, valamint a Maroshegyen is enyhítik a forróságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik