Belföld

A kormány nem tűri a gonoszságot

balog zoltán (balog zoltán, )
balog zoltán (balog zoltán, )

Balog Zoltán miniszter szerint vissza kell utasítani az embereket megalázó gonoszságot.

Vissza kell utasítani mindazt a gonoszságot, amely embereket vagy embercsoportokat méltóságukban megaláz – mondta  az emberi erőforrások minisztere a humánum napja alkalmából tartott pénteki megemlékezésen, a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.

A Raoul Wallenberg 100. születésnapja alkalmából tartott rendezvényen Balog Zoltán úgy fogalmazott: szégyenletes bűn az antiszemitizmus, elfogadhatatlan bűn a cigányság megbélyegzése, de legalább akkora bűn rasszizmussal vádolni azokat, akik valójában nem azok.

A humánum napját 2001 óta Raoul Wallenberg embermentő svéd diplomata augusztus 4-i születésnapjához kapcsolódóan tartják Magyarországon. Ilyenkor azokra emlékeznek, akik a vészkorszak idején önzetlenül, az életüket kockáztatva mentették embertársaikat.

A Páva utcai emlékközpontban, a Holocaust Közalapítvány és az Igaz Emberek Társasága rendezvényén köszöntik a Világ Igaza-elismerés magyar kitüntetettjeit, és átadják a Helytállásért elnevezésű, újonnan alapított elismerés okleveleit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik