Belföld

Új professzorral nyit a mellkassebészet

Molnár F. Tamás irányításával október 1-jétől a győri kórházban is magas szakmai háttérrel üzemel majd a mellkassebészet. Jövőre várhatóan teljesen új részlegként működhet ez a terület.

Bizonyos mértékben mindig is volt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban mellkassebészeti szolgáltatás, hiszen a sürgős, traumatikus eseteket eddig a traumatológusok látták el, de az elektív, azaz halasztható műtétekre is volt lehetőség az intézményben.

„Október 1-jétől, köszönhetően egy pécsi professzor kollégánknak, Molnár F. Tamás leszerződésének, alakul egy sebészeti csapat a kórházunkban, amely azt is jelenti, hogy az ilyen jellegű betegséggel érkező pácienseket, minden felmerülő komplikáció esetén, teljes mértékben el tudjuk látni, adott esetben egy hasi szervi műtét kapcsán felmerülő mellkasmegnyitás is rutinszerűen fog zajlani” – hangsúlyozta prof. dr. Oláh Attila, a Petz kórház orvos-igazgatója. A szakember hozzátette, ilyen magas színvonalú szolgáltatás jelen pillanatban csak az egyetemi klinikákon, illetve Szombathelyen és Kaposváron működik az országban.

Az előzetes tervek szerint az október 1-jével induló mellkassebészet az indulásakor a sebészeti osztályon lesz elérhető, jövőre viszont, a póluskórház gigaberuházásának átadását követően, egy teljesen új részleget kap ez a terület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik