Belföld

Terjedőben a matolcsyzmus

matolcsy-györgy(i) (matolcsy, )
matolcsy-györgy(i) (matolcsy, )

A kormányszóvivő a magyar unortodox gazdaságpolitika uniós elterjedéséről beszélt.

Giró-Szász András így értelmezi, hogy Franciaország tranzakciós illetéket, Szlovákia szektorális különadókat vezetett be az elmúlt napokban. A kormányszóvivő csütörtök reggel a TV2, illetve az ATV reggeli műsorában azt mondta, mára mások is kezdik felismerni, hogy a válság előtti közgazdasági dogmák használhatatlanok, új megoldásokra van szükség.

Giró-Szász András mindkét műsorban a kormány korábbi érveit ismételte az IMF/EU-tárgyalások, a tranzakciós illeték és a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások állami kasszába terelése kapcsán. A szóvivő cáfolta, hogy azóta vesztettek volna az átvett vagyonból. Az ATV műsorvezetőjének kérdésére válaszolva Giró-Szász András azt mondta, nem tud arról, hogy a jövőben minden első osztályú labdarugó csapat kétmilliárd forintot kapna stadionja felújítására.

Orbán Viktor korábban elítélte, hogy „folyamatos hangulatkeltés zajlik a sportlétesítmények fejlesztése ellen”. Az általa alapított fociakadémia honlapjának adott interjúban beszélt a kormányfő arról az MLSZ-felmérésről, ami alapján tíz-tizenöt év alatt „a németországihoz hasonló állapotokat tudunk majd létrehozni a sportoló gyermekeink számára. A stadionokban nem a futballisták ülnek, a stadionok nem a futballistákért vannak, a lelátókon a nézők ülnek. A családok, a gyerekek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik