Belföld

Sárga nyakörv és ingyen kutyasuli Fehérváron

Már a kutyatartásnál is kaphatunk jogosítványt arról, hogy kedvencünk képzett. Ehhez az alapokat az Albadog Center biztosítja a gazdák számára.

A „sárga nyakörves” kutyák az engedelmes vizsgát letéve kapják meg ezt a megkülönböztető jelzést. Akárcsak a vakvezető kutyáknál, itt is mindenki láthatja, hogy képzett kutya, aki dolgozik. Fontos információ: ahhoz azonban, hogy ezt a sárga nyakörvet megtarthassák, hogy a kutyának és gazdájának minden évben újra vizsgáznia kell. Természetesen minél többet gyakorolnak, annál könnyebben juthat hozzá a kutya a „jogsihoz”. Persze ez nemcsak kötelezettségekkel, hanem bizonyos előnyökkel is jár, így a buszon ingyen utazhatnak. Megfelelő kommunikációval elérhető, hogy a többi „nem kutyás” ember is tisztában legyen azzal, hogy egy jól nevelt kutya jön vele szemben.

Az Albadog Center aktuális újítása szintén egyedülálló. Ingyen kutyaiskolát indítanak. Ez azt jelenti, hogy egy hónapon keresztül – négy alkalommal – vihetik a gazdák kutyáikat oktatásra. Természetesen ezen idő alatt egy kutya sem lesz jól képzett. Sokkal inkább a gazda tanulja meg az alapvető dolgokat, amelyeket később hasznosítani tud a nevelés során. Képzés alatt pedig jól teszi, ha az aktuális házi feladatokat gyakorolja kedvencével.

Nyakas Gábor iskolavezető másfél évtizedes tapasztalata a garancia arra, hogy biztosan elérjék a gazdák a kitűzött célt. Az iskolában nem csupán a kutyát képezik, hanem megismertetik azokat a módszereket, melyekkel a gazda megtaníthatja kutyájának az alapvető engedelmességet és viselkedési normákat. Céljuk pedig nem más, mint hogy minél több kutyatulajdonos rendelkezzen a szükséges tudással, hiszen ezzel sokat teszünk azért, hogy kevesebb probléma legyen a kutyák és az emberek között, kevesebb kutyatámadás történjen, és kevesebb bántalmazás érje a kutyákat. Így megteremthető egy olyan kutyatartási kultúra, ahol nem csak a kutyások, hanem a környezetünk is jól és biztonságban érezheti magát. Tehát a fent leírt két módszert egyértelműen azért találta ki Nyakas Gábor, hogy a társadalom kutyás és kutyátlan része jobban ki tudjon jönni egymással, illetve a kutyatartók is kiegyensúlyozottabb életet tudjanak élni. Próbáljanak élni vele!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik