Belföld

Késsel portyáztak a garázdák Sopronban

Csoportosan elkövetett rablás, felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság ügyében vett ma hajnalban őrizetbe a Soproni Rendőrkapitányság három fiatalt. Negyedik társukat még keresik.

A négy tagú társaság szerda éjszaka kezdte meg „inzultáló körútját” Sopron belvárosában.

Először a Deák téren két sétáló fiatalt állítottak meg, cigarettát kérve tőlük, melyet a sértettek megtagadtak. Ezen felháborodva a négy támadó a fiúkat jól helybenhagyva cigarettájukat elvette, majd továbbállt. Egy órácska elteltével ismételten  a Deák téren bukkant fel a „garázda négyes”, akik mindannyian helyi, többször büntetett fiatalok.

Először egy 18-20 év körüli fiútól vették el pár ezer forintját, majd pár perc elteltével két, a téren tartózkodó férfiba kötöttek bele. Szidalmazták és késsel fenyegették meg őket, majd a két férfit is többször megütötték, akik a bántalmazástól könnyű sérüléseket szenvedtek.

A kiérkező járőrök a helyszín közelében, a sportpályán elrejtőzve találták meg a bűncselekménnyel gyanúsítható fiatalok két tagját. Harmadik társuk hajnalban sétált be a kapitányságra, cimboráit keresve. Negyedik társuk szökésben van – írja a police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik