Belföld

Széchenyi Egyetem: tanácsok a finisben

Augusztus 10-ig, vagyis jövő hét péntekig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében a felsőoktatási intézményekbe. A győri campus az utolsó próba előtt tanácsadásra várja a fiatalokat.

Szerdán az egyetem aulájába várták azokat az érdeklődőket, akik az első felvételi eljárás során nem kerültek be a szerencsések közé, vagy azért, mert egyik megjelölt intézménybe sem vették fel őket, vagy azért, mert egyáltalán nem is indultak a megmérettetésen. A Széchenyi István Egyetemen a tavalyi esztendőben 11 ezren tanultak, ebből több mint ezren diplomásként hagyták el az alma matert. Érdekes adat, hogy ugyancsak ebben a szemeszterben 300 ezer vizsgát bonyolítottak le a campuson, és a hallgatóknak csak a 15 százaléka volt passzív státuszban. Az egyetem versenyképessége nem is kérdéses, ezért is szeretnének minél többen felvételt nyerni az intézménybe.

Augusztus 10-ig erre még van lehetőség, amennyiben a továbbtanulni vágyók határidőre leadják a jelentkezéshez szükséges, kitöltött nyomtatványokat és a kiegészítő dokumentumokat. A pótfelvételi során már csak egy egyetem, egy költségtérítéses szakát lehet megcélozni, mintegy 5000 forintért. A tét nagy, ezért is fontos, hogy mindent hivatalosan és hiánytalanul kitöltsön a pályázó. A Széchenyi a pótfelvételi tanácsadás keretében próbál útba igazítást adni azoknak, akikben felmerül még néhány kérdés. Szerdától, a határidőig, azaz jövő hét péntekig minden nap készséggel állnak rendelkezésre a szakemberek a campus aulájában 10-14 óráig. Emellett augusztus 6-án a Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Szakközépiskolában, augusztus 7-én pedig a Révai Miklós Gimnáziumba is kitelepülnek a tanácsadók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik