Belföld

Széchenyi Egyetem: tanácsok a finisben

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 08. 01. 18:02

Augusztus 10-ig, vagyis jövő hét péntekig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében a felsőoktatási intézményekbe. A győri campus az utolsó próba előtt tanácsadásra várja a fiatalokat.

Szerdán az egyetem aulájába várták azokat az érdeklődőket, akik az első felvételi eljárás során nem kerültek be a szerencsések közé, vagy azért, mert egyik megjelölt intézménybe sem vették fel őket, vagy azért, mert egyáltalán nem is indultak a megmérettetésen. A Széchenyi István Egyetemen a tavalyi esztendőben 11 ezren tanultak, ebből több mint ezren diplomásként hagyták el az alma matert. Érdekes adat, hogy ugyancsak ebben a szemeszterben 300 ezer vizsgát bonyolítottak le a campuson, és a hallgatóknak csak a 15 százaléka volt passzív státuszban. Az egyetem versenyképessége nem is kérdéses, ezért is szeretnének minél többen felvételt nyerni az intézménybe.

Augusztus 10-ig erre még van lehetőség, amennyiben a továbbtanulni vágyók határidőre leadják a jelentkezéshez szükséges, kitöltött nyomtatványokat és a kiegészítő dokumentumokat. A pótfelvételi során már csak egy egyetem, egy költségtérítéses szakát lehet megcélozni, mintegy 5000 forintért. A tét nagy, ezért is fontos, hogy mindent hivatalosan és hiánytalanul kitöltsön a pályázó. A Széchenyi a pótfelvételi tanácsadás keretében próbál útba igazítást adni azoknak, akikben felmerül még néhány kérdés. Szerdától, a határidőig, azaz jövő hét péntekig minden nap készséggel állnak rendelkezésre a szakemberek a campus aulájában 10-14 óráig. Emellett augusztus 6-án a Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Szakközépiskolában, augusztus 7-én pedig a Révai Miklós Gimnáziumba is kitelepülnek a tanácsadók.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.