Belföld

Startol a FeZeN fesztivál: folyamatosan mérik a zajszintet

fezen (fezen)
fezen (fezen)

A Fehérvári Zenei Napokat idén 16. alkalommal szervezik meg.

Látogatók ezrei lepik el mától a MÁV Előre pályát és a FEZEN Klubot, ahol négy napon át tart a Fehérvári Zenei Napok rendezvénysorozata. A kapukat szerdán 12.00 órakor nyitják ki. A tavalyi tapasztalatok alapján módosítottak a technikai feltételeken és másként helyezték el a színpadokat, hogy a hanghatásokkal a lehető legkevésbé zavarják a lakosságot. A fesztivál ideje alatt a biztonsági személyzet és a rendőrség fokozottan felügyeli az érintet tterületét, illetve a környező utcákat. – hangzott el az előkészületekről rendezett sajtótájékoztatón.

A Fehérvári Zenei Napokat idén 16. alkalommal szervezik meg. A hazai és nemzetközi szinten is elismert könnyűzenei fesztivál turisztikai szempontból az egyik legjelentősebb esemény Székesfehérváron, lendületet ad az idegenforgalomban érdekelt helyi vállalkozásoknak, vendéglátóegységeknek és szálláshelyeknek.

„A minden korosztály számára igényes kikapcsolódást biztosító fesztivál azonban együtt jár olyan zajhatásokkal, melyek a Mártírok útja és környékén élők nyugalmát zavarhatják. A tavalyi tapasztalatokból okulva, az önkormányzat felhívására szükségesnek láttuk, hogy végrehajtsunk néhány technikai módosítást.” – hangsúlyozta Kovács Antal, a FeZeN főszervezője. Elmondta, hogy három helyett két szabadtéri színpadot állítanak fel, melyeket a lakóterületek helyett a Seregélyesi út és a Takarodó út felé irányítanak. A nagyszínpadon szerdán nem, hanem csak csütörtökön, pénteken és szombaton szerveznek koncerteket, melyek éjfélkor véget érnek. Kovács Antal kiemelte: „Rendelkezésünkre állnak a szükséges engedélyek, többek között a polgármesteri hivatal által megadott zajkibocsátási engedély. Fontos továbbá, hogy a fesztivál ideje alatt az ÁNTSZ szakemberei folyamatosan mérik a zajszintet.”

„Az önkormányzata és a FeZeN szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a következő négy napban is biztosítani tudják a lakosság nyugalmát és pihenését.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Mészáros Attila tanácsnok, aki részletesen beszámolt a fokozott biztonsági intézkedésekről:  „A rendezvény területén 150 fős biztonsági személyzet teljesít szolgálatot, valamint a Városi Rendőrkapitányság megfelelő számú személyi állománnyal, egyenruhás és civil ruhás személyekkel lesz jelen a Mártírok útján és az Alsóváros utcáin.” Hozzátette: a Mártírok útján, valamint a Fűtőház, az Ifjúság, a Dobó, a Kinizsi, a Gyár, a Zrínyi és a Toldi utcákban élők lakcímkártyájuk és személyigazolványuk bemutatásával ingyen vehetnek részt a fesztiválon. A tanácsnok végül elmondta: „Nagyon reméljük, hogy a helyszín kialakítása, a színpadok elhelyezése beválik és csökkennek a lakosságot terhelő hanghatások, kellemetlenségek. A városvezetés ezúton is köszönetét fejezi ki a székesfehérváriak türelméért és együttműködéséért!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik