Belföld

Komfortos koleszt a széchenyiseknek

Ahogy az a nyári szünetben lenni szokott, idén is jelentős felújítások valósulnak meg a Széchenyi István Egyetem kollégiumi épületében. A campus több mint 40 millió forintot költ a fejlesztésekre.

A szorgalmi időszak után kiürülnek a kollégiumi szobák a Széchenyi István Egyetemen is, de a campus lakásait csak a hallgatók hagyják el, helyüket átveszik a szakemberek. A központi kollégiumi épületben ezen a nyáron is számos átalakításra kerül sor, így a K3-as részlegben 8 millió forintból a lift komplett műszaki rendszerét és a mozgószekrényt is felújítják, ugyancsak ez a szárny, a K2-es épület első emeletével kiegészülve 50 új bejárati és 25 strangajtóval gazdagodik, közel 6 millió forint értékű beruházás eredményeként. De 18, egyedi méret szerint előregyártott fürdőblokkot is beszerelnek a szobákba, mosdóval, zuhanyzóval, kézmosóval ellátva. Ez a renoválás további 33 millió forintot kóstál.

A campus szomszédságában elhelyezkedő központi kollégiumi blokkban 440 szoba van, országos szinten pedig a legolcsóbb lakbért kínálja az egyetem. Havi szinten 8100 forintos kötelezettséget jelent a hallgatóknak az, hogy a koleszban lakhatnak, de ebből az összegből 1600 forintra rúg az úgynevezett fejlesztési hozzájárulás, az elvégzendő munkák egy részét ebből finanszírozzák. Ezzel megegyező, azaz 1 főre levetítve ugyancsak havi 1600 forintos összeggel egészíti ki a forrást a Széchenyi, így alakul ki a felújításokhoz szükséges megtakarítás.

„Szociális helyzet alapján besorolva, a kollégisták 4%-a, vagyis körülbelül 60 fő kap 50 százalékos díjmérséklést a lakbérből, a következő 4 százalék pedig 25 százalékos engedményt. A 8100 forintban egyedül az internet nincs benne, de ez is nagyon minimális, félévente 5000 forintot jelent” – mondta a Győr24-nek Takács Gábor, a kollégium igazgatóhelyettese.

Vagyis a campuson nemcsak hogy minimális a fizetendő járulék, hanem egyre komfortosabbak is a szobák, így a széchenyisek elmondhatják, hogy jó győri, bentlakásos hallgatónak lenni!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik