Belföld

Hőség várható a Sziget alatt

hőség (hőség)
hőség (hőség)

Kánikulára számíthatunk a vasárnap kezdődő fesztivál idején.

A hőmérséklet maximuma csütörtökön és pénteken már 30-34, szombaton 31-35, vasárnap 33-36 fok között alakulhat. A jelenlegi előrejelzések szerint a kánikula hétfőn tetőzik, ekkor néhol 38 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható hőség miatt csütörtökre az ország tizenkét megyéjére – Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest -, valamint a főváros területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a napi középhőmérsékletek tartósan 25 fok felett alakulhatnak. Emellett az UV-B sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti, ami azt jelenti, hogy 15-20 perc alatt is le lehet égni.

Mindeközben mindenhol számítani lehet hűsítő záporokra, de heves zivatarok nem várhatók, egészen a jövő hét végéig jellemzően napos idő lesz.

A Sziget idejére is tartós kánikula ígérkezik, még a hét második felében is 35 fokos melegre kell készülni. Ugyanakkor kedden várható egy hidegfront, amely jelentős lehűlést nem hoz, de előfordulhat zápor, illetve zivatar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik