Belföld

Az inuit maffiától retteg a Jobbik

Zsidó származású képviselőjüket lemondatnák, és rasszokba sorolnák a bűnözőket.

A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a bűnügyi nyilvántartások a jövőben a bűncselekmények elkövetőinek etnikai hovatartozását is tartalmazzák. Az előterjesztés Mirkóczki Ádámot dicséri.

Mint a Jobbik országgyűlési képviselője közölte, céljuk egy „objektív” bűnügyi nyilvántartás létrehozása, vagyis szakítani kívánnak azzal a mostani gyakorlattal, amellyel szerinte a hatóságok és a média manipulatív módon ad tájékoztatást az érintettek etnikai jellegéről.

A Jobbik mércéje

Kettős mércének nevezte például, hogy míg a tatárszentgyörgyi gyilkosság esetében a rendőrség és a sajtó „azonnal igyekezte hangsúlyozni” az áldozatok cigány származását, addig szerinte a romák által elkövetett bűncselekmények kilencven százalékában nem derül ki az elkövetők etnikai hovatartozása.


Fehérek közt nincs egy európai?
Fotó: MTI / Kovács Attila

A Jobbik ezért az „antropológia tudományát segítségül hívva”, az Egyesült Államok idevágó, jelenleg is hatályban lévő jogszabályának alkalmazását javasolja, a Magyarországon előforduló rasszok figyelembevételével – mondta Mirkóczki Ádám, hozzátéve: a párt a tengerentúli gyakorlatnak megfelelően hét nagyrasszba sorolná a körözött személyeket.   

A párt szóvivője szerint így a jövőben megkülönböztethetnének európai („európai vagy észak-amerikai vagy ausztrál fehér”); indiai (pakisztáni, indiai és roma); mediterrán (dél-európai, észak-afrikai és nem bennszülött dél-amerikai); ázsiai; továbbá afrikai („fekete-afrikai néger”); ausztrál bennszülött; és indián (vagyis észak- vagy dél-amerikai bennszülött) etnikai jellegeket.

Mirkóczki Ádám szerint javaslatuk megkönnyítené a gyanúsítottakat üldöző rendőrség dolgát, de például az eltűntek utáni keresésben is segíthetne.

Novák pénzéről nincs mit mondaniuk

A Jobbik felől a legutóbbi hír arról szólt, hogy az uniós zászlót égető Novák Előd az uniótól is kapott fizetést. Annak a Szegedi Csanádnak a szolgálatában állt, akit most lemondatnának EP-képviselőségéről is, miután kiderült, hogy Szegedinek vannak zsidó felmenői és ő ezt – állítólag – titkolta. (Mirkóczkit is megkérdezték az ügyben, de a Jobbik szóvivője szerint nincs hírértéke annak, hogy a párt egyik EP-képviselője brüsszeli forrásokat felhasználva alkalmazta Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt, aki szerinte jogszerűen kapott fizetést.)

Egy blogbejegyzés szerint pedig éledezik a Jobbikban az utánpótlás is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik