Belföld

Pályázni lehet a másik szegedi frekvenciára is

A napokban döntött a Médiatanács a szegedi 95,4 MHz-es frekvenciáról. A másik szegedi frekvenciára pedig most írta ki a hatóság a pályázatot.

A 95,4 Mhz-es frekvenciára 4 pályázat érkezett be. Hosszú huzavona után, több hónapos késedelmet követően döntött a hivatal, és ennek értelmében a Rádió 88-at üzemeltető Telekom Kft. lett a befutó. A másik szabad frekvenciára – amelyen utoljára a Rádió Plusz szólt – a napokban írták ki a pályázatot.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa július 26-án tette közzé a pályázati felhívás végleges szövegét. A leendő pályázóknak nincs sok idejük a dokumentáció összeállítására, mivel az ajánlatokat 2012. szeptember 24-én kell benyújtani a Médiatanácsnak. A tanács a pályázati nyilvántartásba vett, alakilag és tartalmilag érvényes pályázati ajánlatokat értékeli majd. A pályázati ajánlatok értékelésének kategóriái: a pályázó médiaszolgáltatásidíj-ajánlata, műsorterve, médiaszolgáltatási tapasztalata és a pályázó kiegészítő médiaszolgáltatás tekintetében tett vállalása.

Amennyiben minden határidőt sikerül a hatóságnak betartani, akkor az új rádió 7-8 hónap múlva szólalhat meg a 100,2 MHz-en.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik