Belföld
ópusztaszer (ópusztaszer, gyerektábor, )

Folytatódott a „Vissza a természethez!” projekt Ópusztaszeren

24.hu
24.hu

2012. 07. 31. 14:43

Egyhetes nyári táborban láttak vendégül iskolásokat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Élményekkel telve tértek haza Temesvárra és Mohácsra azok a gyerekek, akik részesei voltak a változatos programsorozatnak. Míg az előbbi településről tízen, az utóbbiról öten érkeztek a nyári táborba. Rajtuk kívül szegedi és ópusztaszeri általános iskolás diákok kapcsolódtak ki és tanultak egyszerre, hasznosan eltöltve így a nyári szünidő egy kis részét.

A gyerekek július 22–28. között ellátogattak a pusztaszeri madárrezervátumba és arborétumba, éjszakai túrán jártak Ányáson, megnézték az Ormándy János Kísérleti Régésztelepet, és hallgattak előadást a szegedi nagy árvízről és a szakadás történetéről. Ezenkívül népi és történelmi játékokat, valamint madár-activityt szerveztek nekik, és az esti tábortűz mellett népzenével szórakoztatták őket.

A programok során a közreműködők játékos formában, a gyerekekhez minél közelebb hozva, a számukra minél könnyebben befogadható módon igyekeztek megismertetni velük Csongrád megye természeti értékeit. Ezenkívül a környezettudatos életmód, a „zöld gondolkodás” felé is szerették volna terelni a diákok világlátását. Hosszú távon a cél a fenntartható fejlődés szükségességének tudatosítása a fiatal generációkban. Hamarosan, 2012 augusztusában Temesvár is otthont ad egy hasonló, gyermekeknek szervezett ismeretterjesztő és szórakoztató tábornak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.