Belföld

Árbevétel-növekedést vár az idei évre a VEAS Kft.

A Videoton vállalatcsoport legdinamikusabban növekvő cége, a Videoton Electronics Assembly Services Kft. (VEAS) új üzletei révén kétmilliárd forint árbevétel-növekedést vár az idei évre.

Klambauer Csaba, a tagvállalat ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint a főként ipari és automatizálási elektronikai termékeket gyártó cég idei teljes árbevétele a növekedés eredményeként várhatóan meghaladja majd a 12 milliárd forintot.

Friss üzleteinek jelentős része a LED technológiához kapcsolódik. Új elektronikai termékeit nagy teljesítményű, innovatív LED világítások vezérlésénél alkalmazzák, továbbá beltéri közösségi terek – repülőtéri várótermek, üzletek, színházak, bevásárlóközpontok, szállodák – energiatakarékos és hosszú élettartamú világítóeszközeiben használják. Új termékként LED falak moduljainak gyártását is megkezdte professzionális vizuális eszközöket készítő üzleti partnere számára, s a következő hetekben ebben a termékkörben további típusok gyártását indítja el.

A Videoton hosszú távon is perspektívát lát ebben a csúcstechnológiájú piaci szegmensben az innovatív termékeknek és a LED alkalmazási területén piacvezető partnereinek köszönhetően – hangsúlyozta az ügyvezető. A tagvállalat az elnyert üzleteknek köszönhetően az idén több mint száz új munkahelyet létesített, hétszázra növelte dolgozóinak létszámát. Az elmúlt két évben mintegy négymilliárd forint értékű beruházást valósított meg, s évente 15 százalékot meghaladó árbevétel-növekedést ért el.

A VEAST Kft. 2004-ben jött létre a Videoton több elektronikai termékeket gyártó cégéből azzal a céllal, hogy koncentrálja a Videoton nem autóipari elektronikai gyártáshoz tartozó szerelési szaktudását és technológiáját. A nagysorozatú, főként szórakoztatóelektronikai termékek gyártásáról fokozatosan áttért a professzionális elektronikai termékek szerelésére. Jelenleg 9500 négyzetméteren elektronikus vezérlőegységeket, ipari alkalmazásokba szánt elektronikai szerelvényeket gyárt. Szállít termékeket a vasúti elektronikához, s egyes háztartási gépekhez is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik