Belföld

Otthonról is figyelhetjük a győri okosbuszokat

24.hu
24.hu

2012. 07. 30. 14:03

Online térképen, dinamikus adatok alapján nyomon követhetjük a városban közlekedő helyi autóbuszokat. Így otthonról is kiszámítható, mikor érkezik a választott megállóba az adott járat.

További fejlesztés eredményeként a Google térképe is alkalmassá vált valós idejű adatok jelzésére. Ennek segítéségvel nyomon követhetjük, hogy az adott járat éppen melyik utcában, melyik megállóban tartózkodik., de arról is kaphatunk információt, hogy hány perc múlva érkezik az autóbusz.

A megállókat jelölő ikonok akkor tűnnek fel a térképen, amikor a bal oldalon lévő tábláról kiválasztjuk az óhajtott járatot vagy járatokat, majd a mellette található kék nyíllal hozzáadjuk őket a térképhez. Ekkor megjelenik a választott autóbusz útvonala, és kék négyzetek jelzik az érintett megállóhelyeket is. Ezután vigyük az egeret az ideális megállóhely ikonjára, ahol kattintsunk a mejelenő autóbusz-ikonra. Így láthatjuk azt is, hogy éppen hol tartózkodnak a jelenleg közlekedő járművek, valamit azt is, hogy mennyi idő múlva érkezik a megállóhelyre a következő járat. A rendszer nagyjából 15 másodpercenként automatikusan frissíti a térképet.

kisalföld volán (okosbuszok, győr, közlekedés, térkép)

A bérlet- és menetjegy-árusító helyek is jelölve vannak a térképen. Egy időben több vonal-irányhoz tartozó busz követése is lehetséges. Egy vonal követését a hozzá tartozó busz-ikon információs ablakában látható törlés-ikonnal lehet kikapcsolni.

Kiegészítő információként a kiválasztott megállóban várható valamennyi járat listája megjelenik a térkép bal felső sarkában, a kiválasztott vonal-irány kiemelésével – írja közleményében a Kisalföld Volán Zrt.

A térkép legújabb verziója ezen a linken érhető el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2016. március 2.
Palich Etelka, a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramja őszi szemeszterének záró-, illetve tavaszi szemeszterének nyitórendezvényén és oklevélátadóján a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Csekonics-termében 2016. március 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.