Belföld

Nesze neked időjárás: esőben is kell a szabadság

Sok győri család és baráti társaság nyaralásának forgatókönyvét írta át a szeszélyes időjárás. Pihenni viszont muszáj, ezért a többség így is kivette, kiveszi a szabadságát!

Hol esik, hol fúj, és elvétve a nap is előbukkan a tornyosuló, fekete felhők mögül – ez az idei nyár jellemzője. A kiszámíthatatlan időjárás viszont nagy bosszúságot okoz a nyaralni induló családoknak, pároknak és baráti társaságoknak. Főként azoknak, akik már hónapokkal ezelőtt, előre regisztráltak, hiszen ők már nem mondhatták le szobafoglalásukat. A szerencsésebbek viszont vagy kifogták a kánikulai heteket, vagy egyszerűen csak elhalasztották a vízparti programokat, és helyette más szabadidős elfoglaltságot választottak. A Győr24 kíváncsi volt, hogy a győrieknek hogyan telt a nyaruk!

Nekünk szerencsénk volt, az eddigi legmelegebb héten utaztunk a Balatonra, ott lakik a nagymamám, így a szállásunk sem került plusz pénzbe. Az időpontválasztás nem spontán történt, nem a nagy meleg miatt mentünk éppen abban az időpontban, hanem egyszerűen csak azért, mert akkor tudtunk elszabadulni a munkahelyünkről. Az pedig, hogy kegyes volt hozzánk az időjárás, az külön ajándék. Egyébként általában kifogjuk a jó időt” – mondta Gabi, aki portálunknak azt is elárulta, hogy ősszel is csomagolnak, és elindulnak párjával Horvátországba.

A tréfás kedvű időjárás ellen van, aki úgy védekezett, hogy nem egy hosszú hétre, hanem többször, több napra időzítette a kiruccanást. „Májusban voltam először nyaralni. Hétvégi programként Szőnyben voltunk a csoporttársaimmal és az oktatóinkkal. Szombaton délelőtt érkeztünk, és a jó időt kihasználva a szabadidőparkba mentünk, azonban estére leszakadt az ég – ezt már Balázs újságolta a Győr24-nek. A barátaimmal sikerült egy vasárnapra leugranunk a Balatonra is. Óriási hőség várt bennünket, és ez kitartott egész nap, remek volt az idő, szerencsénk volt. Júliusban aztán a családdal Szántódra indultunk, ahol pénteken ugyan még fürdőidő volt, szombaton és vasárnap viszont nem tudtuk élvezni a magyar tenger hullámait, mert esett az eső és erős szél fújt. Azt gondolom, az idei nyár változékony ideje azt mutatja, rossz irányba megyünk az időjárás tekintetében. Nem lehet kiszámítani, mikor fog esni, adott esetben akár a jég is. A legrosszabb az, hogy ez megzavarja a nyugdíjas, cukorbeteg szüleim egészségi állapotát, hiszen a hőmérséklet ingadozása a vérnyomásra is erős hatással van, továbbá a szívritmuszavar és a fejfájások is gyakoribbak.”

Barátokkal persze mindig, minden könnyebb, így látja ezt Petra is, aki akkor sem keseredett el, amikor beborult az ég. „Egy nagy baráti társasággal voltam a Balatonon. 8 napot töltöttünk a magyar tengernél, egészen pontosan Balatonalmádiban. Elsősorban azért választottuk a Balatont, mert közel van, egy óra alatt ott van az ember autóval; másrészt pedig jól ismerjük Almádit, évek óta odajárunk. Sajnos nem tudtunk mindennap strandolni, hiszen volt olyan, hogy alig 10 perc alatt beborult, és már szakadt is az eső. Szinte a semmiből jött a zápor. Strand hiányában azonban hamar találtunk más elfoglaltságot is a Balatonnál.”

A pihenés és a kikapcsolódás tehát nem időjárásfüggő, ha jó a társaság, akkor így is, úgy is felejthetetlen percekkel repül el a nyári szünidő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik